Kako je izgledao idealan muškarac šezdesetih?

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je izgledao idealan muškarac šezdesetih?

Magazin "Time" se nedavno pitao kako je izgledao idealan muškarac davnih šezdesetih godina prošlog vijeka i koje su muške osobine ženama tog doba bile poželjne.

Pretražujući štampu iz tog vremena, novinari magazina "Time" su naišli na članak objavljen u časopisu "Life" u kojem se kaže da savršen muškarac mora biti "visok s plavim očima, pošten, da se bavi sportom i da je društevno aktivan".

Morao je, takođe, da ima stabilan posao i da pomaže u kući, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i da umije da pleše. Anketirane dame su smatrale da idealan muškarac ne mora da bude virtuoz u plesu, ali da svakako mora da bude okretan.

Nepoželje osobine bile su pretjerana posesivnost, želja za dominacijom, egoizam, prostačko ponašanje, tvrdičluk i nespremnost druženja sa porodicom i prijateljima.

Na pitanje magazina "Life" koje poznate ličnosti najviše odgovaraju liku "idealnog muškarca", većina žena je odgovorilo Peri Komo, tadašnji veoma popularni TV voditelj.

Slijede Elvis Prisli, Marlon Brando i Džejms Din, a među političarima najviše glasova dobili su Džon Kenedi, Dvajt Ajzenhauer i Ričard Nikson.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.