Kako je Kastro govorio o Srbima

Izvor: B92, 27.Nov.2016, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je Kastro govorio o Srbima

Kubanski lider Fidel Kastro izjavio je jednom da su Srbi primer slobode i hrabrog naroda, kaže ministar rada Aleksandar Vulin za "Sputnjik".

Vulin i se susreo sa Fidelom Kastrom na svetskom kongresu o borbi protiv terorizma, gde je bio jedini predstavnik Srbije. Kako navodi, Kastro je tada govorio o Srbiji i posebno se javio delegaciji Srbije.

„Zaista sam se lepo osećao u tom trenutku kada je vođa kubanske revolucije posebno izdvojio Srbiju ispred svih i rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo mi primer slobode i hrabrog naroda. Sećam se da je tada govorio oko dva sata, a onda je rekao ’Zbog vas stranih delegata moraću da skratim‘ i onda je govorio još ’samo‘ sat i po. Dakle, naš susret je bio kratak, ali imao sama tu privilegiju i čast da ga sretnem“, rekao je Vulin za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, smrću Fidela završio se 20. vek, jer je on bio jedan od najvećih vođa 20. veka i vođa borbe za slobodu svih malih naroda.

“Fidelov san je san svakog slobodnog čoveka i svakog slobodnog naroda i dokaz da borba malih naroda može da inspiriše čitav svet”, navodi on.

Fidel Kastro je, naglašava Vulin, bio veliki prijatelj Srbije i do poslednjeg trenutka svog života nije podsećao kakav je veliki zločin učinjen nad Srbijom NATO bombardovanjem.

„Nedostajaće nam. Gde god je bio Fidel Kastro, mi smo znali da imamo prijatelja i da će imati neko da govori za nas“, navodi Vulin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.