Kako izgleda kuća Ernesta Hemingveja na Kubi

Izvor: Megafon.co, 21.Jan.2020, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda kuća Ernesta Hemingveja na Kubi

Kada dođete do glavnog ulaza u ovu kuću, kroz glavu vam prolazi “Televisa presenta”. Ali ne, ovo nije lokacija iz meksičkih sapunica, ovo je kuća slavnog Ernesta Hemingveja na Kubi.
Foto – Marko Micić

Hemingvejeva ljubav prema ovom karipskom ostrvu opšte je poznata. Zna se da je Kubu zavoleo tridesetih godina prošlog veka. Kao i da je prvo nekoliko godina živeo u hotelu Ambos Mundos u srcu stare Havane.
Na kraju je kupio kuću na Kubi. Dvadesetak minuta vožnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << od centra Havane, stižemo do scene sa početka ovog teksta.
Unutrašnjost kuće Hemingveja Ako ste zamišljali da će kuća jednog pisca biti prepuna knjiga, niste pogrešili. Makar u Hemingvejevom slučaju. U svakoj sobi su police prepune knjiga. A tu su i ploče, umetnička dela i, za njega nezaobilazni, alkohol. Ovde se nalazi i bik, poklon Pabla Pikasa. A mi ćemo vam, u stilu modernog izveštavanja o poznatima, pokazati čak i kupatilo Ernesta Hemingveja
Za rad je sebi opremio kulu sa čijih se prozora i vrata vidi Havana. A i dalje je tu i mašina na kojoj je pisao.
U dvorištu, ako se tako može nazvati ovo ogromno imanje, imao je omanju džunglu , bazen, ring za borbe petlova, groblje kućnih ljubimaca… A tu je danas i njegov čuveni brod Pilar, sa koga je, priča se, upoznao čoveka koji mu je poslužio kao inspiracija za knjigu Starac i more.

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.