Kako izgleda kampovanje na vrhu sveta!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Maj.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda kampovanje na vrhu sveta!

Kad kažete kampovanje verovatno pomislite na prirodu, roštilj sa prijateljima i vreće za spavanje...to isto misle i ovi momci, ali mesto gde oni razapinju šator je drugačije od onog koje bi vama palo na pamet.

Istraživači avanturisti kampuju na planininama visokim i po dve hiljade metara...na na vrhu, već na liticama iznad kojih zjape "ambisi" - oni kače svoje šatore na karike ukucane u liticu i spavaju tako što vise nad provalijom.

Njihovi usponi traju nedeljama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kao i pripreme za počinak - oni moraju da izvrše sve pripreme za kačenje šatora i sami viseći nad provalijama, a onda kada osiguraju karike, odu na spavanje.

Slike koje prikazuju "ludo hrabre kampere" napravio je fotograf avanturista Gordon Viltsi (57), koji je, piše "Dejli Mejl", rizikovao svoj život nekoliko puta kako bi slike ispale "kako treba".

Njegova kolekcija slika zbog kojih je umalo izgubio glavu, biće prikazana ovog leta u galeriji u Kaliforniji i u njoj će biti prikazane slike nastale u poslednjih deset godina - one koje prikazuju "obične uspone", ali i ludost spavanja nad provalijom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.