Kako do diplome estradnog stiliste?

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako do diplome estradnog stiliste?

Beograd -- U Beogradu, Novom Sadu i Šapcu univerzitet UNM nudi diplome za estradne stiliste, savetnike estradnih ličnosti kao i psihoterapeute i duhovne savetnike.

Ovaj univerzitet funkcioniše bez dozvole za rad i akreditacije.

Za sticanje ovih veština studenti plaćaju visoke školarine. Neki od predavača na ovom univerzitetu su poznate estradne zvezde i stilisti kao i duhovni savetnici ogranka zabranjenog rehabilitacionog centra Crna reka, koji je postao poznat fizičkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maltretiranju onih koji se leče od narkomanije.

Nisu u registru akreditovanih univrziteta u Srbiji. Na tom fakultetu kažu da njihovi studenti nisu srpski nego američki. U ministarstvu prosvete ne znaju da univerzitet UNM postoji, jer su registrovani kao udruženje građana.

"Mi smo univerzitet prirodne medicine koji je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama u Kaliforniji imamo franšizu i licencu za predstavljanje tog univerzieta u jugoistočnoj Evropi. Inače pravno lice koje je potpisalo ugovor je Centar za hebrejski jezik i kniževnost i Centar za estetiku i kozmetologiju. Tako da mi po tom osnovu funkcionišemo u Srbiji", kaže Željko Stanojević, PR fakulteta UNM.

Pokušali smo da utvrdimo i ko kontroliše rad ovakvih fakulteta. Pošto ovakve ustanove nisu nigde registrovane, niko nije nadležan za njih i oni nesmetano rade.

"Prema zakonu o visokom obrazovanju, diplome imaju pravo da izdaju samo ustanove koje su akreditovane, kako strane tako i domaće. Fakultet koji ste vi spomenuli nije akreditovan niti se prijavio za akreditaciju. Jedini način da program bude akreditovan je da program bude zasnovan na nauci", kaže Vera Vujčić iz Komisija za akreditovalje univerziteta i fakulteta.

Akreditaciona komisija i ministarstvo prosvete savetuju budućim studentima da upisuju isključivo akreditovane univerzitete. Preporučuju da ne verujete u sve što čujete i relevantnost univerziteta proverite na sajtu ministarstva prosvete.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako do diplome estradnog stiliste?

Izvor: medio.rs, 26.Jul.2012

Beograd -- U Beogradu, Novom Sadu i Šapcu univerzitet UNM nudi diplome za estradne stiliste, savetnike estradnih ličnosti kao i psihoterapeute i duhovne savetnike.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.