Kako da se što pre oporavite nakon raskida

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2014, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se što pre oporavite nakon raskida

Skoro svako od nas, na početku neke nove romanse, ume da posmatra stvari kroz ružičaste naočare, i gaji mnoge iluzije o savršenoj ljubavi. Često se dešava da nakon raskida, takođe, ne možemo da sagledamo realnost, i to nam otežava da zalečimo rane

Ako i vi mislite da je vaš bivši partner bio nešto najbolje što vam se desilo u životu, i da nikad više nećete imati tako savršen spoj, evo načina da realno sagledate stvari i što pre nastavite dalje.

Savetnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za odnose i veze, Trejsi Koks, na osnovu mnogobrojnih razgovora s parovima, zaključila je koliko nerealno doživljavamo raskide i tako sami sebi, često bespotrebno, produžavamo agoniju.

Potvrdila su to i mnogobrojna istraživanja, a jedno od njih kaže da svaka 12. osoba nije prebolela bivšu ljubav, a većini ljudi treba minimum mesec dana, po godini veze, da zaleče slomljeno srce.

Foto-ilustracija: Foter.com / WolfS♡ul

Koks ističe nekoliko stvari zbog kojih teško nastavljamo sa svojim životima, i daje savete kako da se što pre oporavimo. Ovo su glavni razlozi koji mogu predstavljati problem za prevazilaženje bivše veze.

Seks je bio fantastičan

Ako je ovo glavni razlog koji vas muči, moglo bi se reći da ste u laganoj prednosti naspram onih koji su na primer prevarili partnera i sada neizmerno žale ili su prekinuli vezu, a da ni sami ne znaju zašto.

Seks je možda bio jako dobar, ali morate znati iz kog razloga. Ako se radi o super hemiji koja je uvek postojala između vas dvoje, logično je da ćete se brinuti kako da to ponovite s nekom drugom osobom. Stavite sve prednosti na papir. Ako shvatite da se radilo o nekim kul mestima, romantičnim gestovima ili pozama, to je nešto što ćete sigurno imati i s novim partnerom.

Foto-ilustracija: Profimedia

Udaljili ste se

Ovakav raskid čoveka može da izludi jer ne zna šta je tačno uzrokovalo prekid veze. Konstantnom analizom raznih situacija koje su možda važne, a možda nisu, samo ćete biti još nesrećniji. Jedino rešenje je da nazovete bivšeg ili bivšu i kažete kako se osećate, i zatražite iskren odgovor. Ukoliko to nije opcija, pitajte blisku osobu koja je upućena u situaciju i insistirajte na brutalnoj iskrenosti.

Krivica za raskid je samo vaša

Niste odoleli nekome i upustili se u romansu za jednu noć. Na kraju ste sve priznali jer vas je mučila griža savesti, i sada ste očajni jer volite osobu koju ste toliko povredili. Ako ste sigurni da niste načinili preljubu zato što veza ionako nije bila dobra, ne preostaje vam ništa drugo nego da tražite drugu šansu. Čak i ako vas odbije, znaćete da nema šanse za pomirenjem, i da morate krenuti dalje.

Foto-ilustracija: Foter/mod as hell

Zajednički prijatelji i sećanja

Nakon raskida najgore što vam se može dogoditi jeste to da imate zajedničke prijatelje. A zamislite samo kako je tek njima jer ni sami ne znaju kako bi se ponašali ili šta bi vam rekli. Morate pustiti da vreme uradi svoje i nemojte pričati samo o raskidu jer ćete sve ljude oterati od sebe. Za fotografije, razne sitnice, pa i zajednički stan postoji mnogo lakše rešenje, ostavite sve iza sebe, preselite i započnite novo poglavlje.

Postali ste uhoda

Znate da je suludo to što namerno prolazite pored njegove, ili njene kancelarije, ili idete istim putem na posao u nadi da ćete sresti svoju bivšu ljubav, ali ne možete da odolite iskušenju? Da, to je sigurno pomalo zabrinjavajuće i morate da prestanete s tim.

Zapišite svaki put kada dobijete poriv da napravite takvu glupost, ili kada to i uradite, zapišite kako ste se osećali i kasnije to pogledajte, pa ćete shvatiti koliko je to suludo i bespotrebno.

(Telegraf.rs / tportal)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Kako-da-se-sto-pre-oporavite-nakon-raskida

Izvor: medio.rs, 29.Sep.2014

Skoro svako od nas, na početku neke nove romanse, ume da posmatra stvari kroz ružičaste naočare, i gaji mnoge iluzije o savršenoj ljubavi. Često se dešava da nakon raskida, takođe, ne možemo da sagledamo realnost, i to nam otežava da zalečimo rane...Ako i vi mislite da je vaš bivši partner bio...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.