Kako da se pomirite posle svađe?

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2017, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se pomirite posle svađe?

Posvađali ste se sa partnerom, oboje ste izgovorili teške reči, ali ljubav je i dalje tu. Želite da se pomirite, ali ne znate kako da prevaziđete tešku raspravu. Stručnjaci za veze savetuju da to učinite po sledećem uputstvu:

* Distancirajte se nakratko

Da biste se oboje smirili i ohladili glavu, razdvojte se na nekoliko dana. Tako ćete biti pribrani kada se ponovo sretnete i moći ćete racionalno da porazgovarate o uzrocima svađe.

* Izvinite >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << se

Analizirajte sopstvene postupke, bez pravdanja pred sobom i kada shvatite gde ste pogrešili, izvinite se. Nemojte to da činite za nešto za šta vam nije žao, jer ako ste rekli ono što stvarno mislite, kad-tad ćete to opet ponoviti. U tom slučaju je izvinjenje neopravdano.

* Oprostite

Ako vam se partner lepo izvini, prihvatite i oprostite mu. Tako ćete se oboje bolje osećati. Ali, podvucite crtu i objasnite mu zbog čega to ne sme da se ponavlja, kako ne bi u narednom periodu zloupotrebljavao oproštaj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.