Kako da se izborite sa stranačkim aktivistima koji vam dolaze na vrata

Izvor: Press, 25.Feb.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da se izborite sa stranačkim aktivistima koji vam dolaze na vrata

Ovo je, zapravo, jedini način da se odbranite od nasrtljivih stranačkih aktivista koji svakodnevno tokom izborne kampanje dolaze na kućni prag, jer na ovaj način oni ne krše zakon.
- Građani imaju pravo da odbiju kontakt s predstavnikom političke stranke, njihova je slobodna volja da li će se izjasniti ili neće i zato tu nema elemenata povrede prava - objašnjava Saša Janković, zaštitnik prava građana.
Ukoliko dobijaju pozive telefonom protiv svoje volje, građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mogu da zatraže da se njihov broj izbriše iz baze podataka stranke.
- Takav zahtev mora da bude ispoštovan, a ako ne bude, onda građanin može da se obrati nadležnima - objašnjava ombudsman.
Poverenik za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić pozvao je stranke da ne zloupotrebljavaju podatke o građanima, najavivši da će pokrenuti postupak protiv svih koji taj propis prekrše, jer se ta zloupotreba može tretirati kao krivično delo.
- Ukoliko se stranka obraća, na primer, penzioneru, trudnici, socijalno ugroženima i obećava stvari koje su vezane za takav njegov životni status, očigledno je reč o zloupotrebi nekih podataka o ličnosti i takve slučajeve bi trebalo proveriti - poručuje Šabić.
U strankama kažu da se građanima obraćaju dobronamerno, sa željom za razgovor i da im nije namera da bilo koga ugroze time.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.