Kako da reciklirate poklon promašaj, a da vas ne uhvate

Izvor: N1 televizija, 01.Jan.2018, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da "reciklirate" poklon "promašaj", a da vas ne uhvate

Nova godina je vreme i za razmenu poklona, međutim, nisu svi koji poklanjaju podjednako vešti u tome, odnosno nemaju svi dobar ukus kad su darovi u pitanju. Ipak, čak i ako ste dobili poklon koji vam uopšte ne treba ili ga smatrate ružnim, i dalje ga možete iskoristiti na različite korisne načine.

Evo nekih ideja kako da “reciklirate” poklon koji vam ne treba.

Najbolji način da se rešite ružnog poklona jeste da ga zamenite u prodavnici u kojoj je kupljen, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za novac ili drugi predmet. Za to će vam, međutim, biti potreban račun. Ukoliko ste poklon dobili bez računa, a ne želite da ga tražite od osobe koja vam ga je poklonila - od toga nema ništa.

On lajn prodaja

On lajn prodaja je drugi način na koji možete zameniti poklon za novac. Postoji nekoliko sajtova za on lajn prodaju novih ili polovnih stvari, na kojima možete postaviti fotografiju predmeta kojeg želite da se rešite. Takođe, postoje i otkupljivači stvari, oni imaju svoje sajtove ili fejsbuk stranice sa uputstvima.

Na društvenoj mreži fejsbuk takođe postoje stranice ili grupe na kojima je moguće oglasiti prodaju raznih stvari, od garderobe, preko kozmetike, knjiga do nameštaja. Ukoliko se odlučite za ovu opciju, vodite računa da se u istoj grupi za razmenu stvari ne nalazi upravo i prijatelj od kojeg ste poklon dobili.

Donirajte onima kojima treba

Neželjene poklone možete dati i u humanitarne svrhe nekoj od organizacija koje se bave ugroženim grupama. Pokušajte na internetu da saznate šta je od garderobe ili upotrebnih predmeta potrebno takvim organizacijama i učinite nešto korisno.

Prosledite poklon nekom drugom kome može biti potreban. Prvo sklonite neželjeni predmet na sigurno mesto, a u nekom trenutku tokom godine verovatno će se desiti da morate da krenete na proslavu rođendana a da niste kupili poklon. U takvoj situaciji ono što vam se sad čini kao ružan poklon - zasijaće novim sjajem! Obavezno pazite da zapamtite od koga ste dobili poklon, kako ne bi upravo ta osoba postala njegov "novi" vlasnik - jedino što je gore od ružnog dara jeste da dobijete ono što ste sami I kupili.

Razmena i zabava 

Možete organizovati "žurku razmene". Ono što je za nekoga beskorisna stvar, drugome može biti vrednost. Pozovite grupu prijatelja i tako pokušajte da udomite predmete koji vam nisu potrebni, a sa gomile stvari koje oni donesu možda pronađete i nešto korisno za sebe.

Nova namena za "promašene" stvari

Nađite novu namenu za nepotreban predmet. Budite maštoviti i pretvorite poklone u nešto zanimljivije što vam može koristiti. Tesna majica koju ste dobili, uz pomoć makaza, može poslužiti kao zanimljiv detalj za dečiji kostim za maskenbal, ružna posuda može biti korisna u bašti, ako je ne želite u kuhinji, uramljena slika koja vam se ne sviđa – poslužavnik.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kako da "reciklirate" poklon "promašaj"

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2018, 13:29

Nova godina je vreme i za razmenu poklona, međutim, nisu svi koji poklanjaju podjednako vešti u tome, odnosno nemaju svi dobar ukus kad su darovi u pitanju...Ipak, čak i ako ste dobili poklon koji vam uopšte ne treba ili ga smatrate ružnim, i dalje ga možete iskoristiti na različite korisne načine...Evo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.