Kako da prihvate očuha ili maćehu

Izvor: Blic, 01.Apr.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da prihvate očuha ili maćehu

Ako ste razvedeni i planirate da se ponovo udate (oženite), a i vi, i vaš budući (buduća) imate decu, pročitajte sledećih nekoliko saveta, koji mogu da vam pomognu da vaša nova porodica bude zdrava i srećna.

Razgovarajte sa decom o mogućnosti da se vaša porodica proširi. Pre stupanja u novi brak, razgovarajte o budućem porodičnom životu. Svako od dece treba da bude upoznat sa ovom činjenicom, i treba da čujete njihovo mišljenje.

Ne „gurajte" decu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u upoznavanje nove „braće i sestara" na silu i agresivno. Neka se te veze uspostave polako i prirodno. Dajte detetu vremena i prostora da se navikne na novu situaciju.

Uspostavite nove običaje. Neke od dosadašnjih ustaljenih običaja ćete želeti da zadržite, a moraćete i neke nove da uspostavite.

Ne očekujte od pastoraka da vas zovu mama ili tata. Neka oni sami odluče kako će vas zvati. Vrlo je važno da se u novom okruženju oni osećaju slobodno.

Provodite neko vreme nasamo sa svakim detetom. Održavajte „porodične sastanke" na kojima ćete se dogovarati o nekim pitanjima, o planiranju predstojećih događaja i o svemu što je potrebno.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.