Kako da povratite energiju tokom zimskih dana

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da povratite energiju tokom zimskih dana

Osećate se umorno i iscrpljeno? Neraspoloženi ste i najradije biste ostali kod kuće po čitav dan?

Ništa čudno, tvrde stručnjaci, naročito u hladnim zimskim mesecima kada nema dovoljno sunčeve svetlosti, a na pijaci namirnica bogatih vitaminima. Ipak, ima načina da obnovite energiju...

* Šetajte

Iako je to poslednja stvar koju želite da uradite kada ste umorni, a napolju je minus, naterajte sebe da se pokrenete. Samo nekoliko minuta šetnje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na svežem vazduhu može da napravi čudo, bićete raspoloženiji, svežiji i odmorniji.

* Pijte čaj

Šoljica čaja, četiri puta dnevno, spušta nivo hormona stresa u vašem telu, pokazuju istraživanja. Zato izaberite čaj umesto kafe.

* Toplo-hladno tuširanje

Ukoliko ne možete da zamislite da se zimi rashlađujete na ovaj način, tuširajte se prohladnom vodom, a ne vrelom.

* Mirišite pomorandžu i limun

Dovoljno je da pomirišete ovo voće bogato vitaminom C, pa da se vaša čula probude, a energija podigne.

* Akupresura

Pritisnite tačku između palca i kažiprsta i držite tako nekoliko minuta, da sanirate umor i neraspoloženje. Ovaj alternativni vid lečenja dugo se koristio za lečenje migrene, stresa i napetosti.

* Seks

Naučno je dokazano da razmena nežnosti i vođenje ljubavi revitalizuje i podiže raspoloženje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.