Kako da omladina bude bezbedna na internetu?

Izvor: Prva.rs, 11.Avg.2014, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da omladina bude bezbedna na internetu?

"Nasilje nije ništa novo, digital je samo novi kanal koji je mladima dostupniji i putem kojeg oni mogu lakše da sprovode nasilje", rekao je izvršni direktor nevladine organizacije Centar E8 Vojislav Arsić.
Ta nevladina organizacija je uoči obeležavanja međunarodnog Dana mladih predstavila kampanju "Kontrol-sejv" (CTRL+S) čiji je cilj borba protiv digitalnog nasilja.
"Nije rešenje u ignorisanju problema, posavetovati mlade da ne koriste kompijuter ili telefon jer je to sklanjanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << problema sa strane. Cilj je da naučimo da se kontrolišemo i sačuvamo na internetu", rekao je Arsić.
Kampanja "Kontrol-sejv" će se sprovoditi u 10 gradova u Srbiji u kojima će biti održane tribine o digitalnom nasilju i predstavljeni video klipovi u kojima javne ličnosti prenose svoja iskustvima s nasiljem na internetu i šalju poruke mira i tolerancije.
Izvor: beta

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.