Izvor: Blic, 14.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da negujete kosu u zimskom periodu

Sprej obuzdava neposlušnu kosu

Vlaga iz vazduha čini da se kosa razbaruši i postane neposlušna. Fluid sa avokadovim uljem (npr. „Hairmix sublime shine" iz kolekcije „Loreal profešenel") to će sprečiti i učiniće da kosa pada glatko. Naprskajte dva-tri mlaza na vlažnu kosu i isfenirajte je.

Šampon ublažava perut

Suva koža glave često je sklona perutanju. Aktivne supstance u sredstvima za pranje kose kožu dodatno isušuju i narušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << joj ravnotežu. Šampon sa hidrocinkom (npr. „Hed end Šolders") blago neguje, opušta kožu i smanjuje perut.

Voda protiv kose bez sjaja

U program ulepšavanja spada i to da kosu ne perete svaki dan šamponom. Materije koje on sadrži mogu brzo da isuše kosu. Ako ujutro kosu ne možete da namestite kako želite, pokvasite je fajtalicom za veš, a zatim je isfenirajte.

Ampule umiruju nadraženu kožu glave

Svrab i nadraženost kože glave umiruje blag eliksir za negu koji se nakon pranja umasira u vlažnu kosu glave (npr. „Hair&Scalp Elixir", Marliz Meler).

Kapsule za lepši sjaj

Vraćaju kosi sjaj i elastičnost, smanjuju cvetanje i lomljenje kose: kapsule za negu kose sa ekstraktima svile (npr. „Glis Kur") sipajte na kosu koja je prosušena peškirom i rasporedite po celoj dužini kose, ne zaboravljajući krajeve.

Češalj sa retkim zupcima štedi kosu

Izmaltretiranu kosu treba uvek češljati češljem sa retkim zupcima (kupuje se u parfimerijama). On lakše prolazi kroz kosu, ne podiže sloj peruti i ne stvara toliko elektriciteta od koga kosa leti.

Pilula popravlja volumen kose

Hrani oštećen koren kose i popravlja joj volumen: tablete sa ekstraktom zelenog čaja i semenki grožđa i cinkom. (Npr. „Haarfule", Ineov). Uzimajte svakodnevno, najmanje tri meseca.

Maska za kosu domaće proizvodnje

Čini da suva i oštra kosa ponovo postane meka i gipka: meso zrelog ploda avokada izgnječite sa jednu-dve kašike aloja vera gela (kupuje se u apoteci) i 1/2 kafene kašičice limunovog soka. Penasto umutite, utrljajte u vlažnu kosu, držite oko 15 minuta i dobro isperite.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.