Kako da najdosadnije kućne poslove učinite zanimljivijim?

Izvor: Objava, 18.Sep.2020, 15:32

Kako da najdosadnije kućne poslove učinite zanimljivijim?

Šta biste odgovorili na pitanje o kućnim poslovima koje se tiče toga koji vam najteže pada kada dođe vreme da ga obavite? Istina je da svi oni u određenoj meri stvaraju presiju, umor, ali se brojni mogu ulepšati i zavoleti, kao što je to oduvek bilo kuvanje. Međutim, neki poslovi poput peglanja, slaganja veša, nisu baš interesantni i teško da to mogu ikada i postati. Sve isto važi i za usisavanje. Prelaženje podnih površina, tepiha, staza, pomeranje usisivača, razvlačanje kablova, premeštanje iz utičnice u utičnicu... Zaista je to jedan od verovatno dva najdosadnija posla koja se u kući moraju često obavljati, s tim što bismo kao drugi naveli peglanje. Usisavanje je posebno često kada u domu imate decu, kućne ljubimce, jer je onda i potreba za čišćenjem daleko važnija. Međutim, postoji način na koji se ovaj deo kućnih obaveza može učiniti zanimljivim, ali najvažnije, mnogo lakšim i praktičnijim, a tajna je apsolutno u odabiru usisivača. Evo koja dva usisivača mogu da reše vaš problem u jednom danu.

Štapni usisivač
Kada se pojavio pre nekoliko godina na tržištu, štapni usisivač je postao apsolutni hit među kućnim aparatima. Njegove prednosti su zaista brojne. Najpre, krenimo od izgleda. Ukoliko volite da vam kućni aparati ne budu samo funkcionalni, već i lepi na izgled, štapni usisivač to bez problema može da bude, jer ga možete naći u različitim bojama ili kombinaciji boja. Ali, pored toga izgleda, ima druge, važnije karakteristike.

Možda najvažnija među njim jeste ta što se radi o činjenici da je to bežični usisivač. Poseduje bateriju koja se puni, pa svako usisavanje postaje daleko lakše, jer ne postoji kabl koji će vam se motati oko nogu, stolaica, nogara stolova ili bilo gde drugo. Imate mogućnost da s njim dohvatite bilo koji deo stana, bez toga da razmišljate da li će kabl uspeti da dohvati svuda. Kao i sve što nije povezano kablom, tako i bežični usisivač zaista štedi vaše vreme i energiju.

Kompaktnost je veoma bitna u celoj ovoj priči, posebno ako živite u nekom manjem stanu, pa vam je važno da stvari nisu kabaste i da mogu lepo da se sklone i da ne smetaju. Štapni usisivač može da stane bilo gde, uz neku komodu, krevet, da se nasloni na zid iza vrata, u ostavi neće zauzeti skoro ni malo mesta, pa ni tu nemate nikakvu brigu. U zavisnosti od jačine usisivača, možete ga koristiti i za čišćenje nameštaja, posebno uz nastavke koji su predviđeni za ivice, prostor između naslona i slično.

Usisivači sa posudom
Ukoliko posedujete standardni usisivač, sa kesom za otpad koji se prikupi tokom usisavanja, onda ste dobro upoznati sa maltertiranjem koje izaziva čišćenje kese. Pa čak i kada su kese jednokratne, uvek se podigne velika prašina dok se stara ukloni i baci. Zbog toga su odlična opcija usisivači sa posudom, jer ovaj problem rešavaju. Usisivači sa posudom mogu biti na bazi vodenog filtera ili običnog filtera, ali bilo koji da je, činjenica jeste da usisivači sa posudom u tu posudu skladište otpad, vazduh ga sklapa u jednu celinu, ili pak voda, pa se jednostavno otpad izbaci, posuda očisti i spremna je za novo usisavanje.