Kako da izbegnete pranje kose

Izvor: Blic, 07.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da izbegnete pranje kose

Podignite kosu

Umornu kosu bez oblika lako ćete dovesti u red na sledeći način: poprskajte kosu lakom, zavrnite je na potiljku i pričvrstite štipaljkom. Kraće pramenove sa strane ostavite da vise.

Topao vazduh za bujnost

Slepila vam se kosa posle spavanja? Da biste joj vratili volumen, nanesite na nju malo pene za oblikovanje, prebacite je napred i fenirajte je preko glave oko tri minuta. Zatim zabacite kosu i fenirajte je unazad.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Slana voda za talasastu kosu

Vrhunski frizeri tvrde da slana voda ima čudotvorno dejstvo kada želite da vam kosa bude kovrdžava. Rastvorite tri kašike soli u jednom litru vode, ubacite u bočicu s raspršivačem i poprskajte po kosi. Polako gnječite deo po deo kose i osušite je na vazduhu.

Sjajnija kosa pomoću spreja

Kosa vam deluje suvo i iskrzano? Danas postoje specijalni sprejovi koji će joj dati svilenkast sjaj. Poprskajte kosu odmah posle oblikovanja frizure.

Osvežite kovrdže

Da bi vam lokne bile elastične, poslužite se sledećim trikom: Pomešajte jednu kašiku ulja sa 1/4 litra tople vode, sipajte u flašicu s raspršivačem, poprskajte suvu kosu i izgnječite je.

Mleko za telo kroti naelektrisanu kosu

Tanke vlasi se lako naelektrišu. Da biste ih ukrotili, razmažite malo losiona za telo između šaka, a zatim nanesite na kosu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.