Kako da iskoristiš stari telefon

Izvor: Mondo, 06.Maj.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da iskoristiš stari telefon

Cene telefona brzo padaju pa se polovan uređaj nekad i ne isplati prodavati. Ukoliko ne želite da ga reciklirate, evo šta sa njime možete da uradite, a da on i dalje bude koristan.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Stari telefon i nakon aktivne upotrebe, osim ukoliko ga ne menjate ili reciklirate u nekom od servisa za bolji i nov, možete iskoristiti kao:

- Sat sa alarmom

- Bebi alarm

- Digitalni foto ram

- Mobilnu ručnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << konzolu

- MP3 plejer

- Wi-Fi pristupnu tačku za kućni ili mobilni internet

- Eksterni hard disk

- Kao poklon.

Detaljno smo vam o ovome pisali u prvom tekstu "Kako iskoristiti stari telefon", a ovog puta ćemo se zadržati na novim predlozima kako to da uradite.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija

Internet radio

Zašto ne instalirate neku onlajn radio aplikaciju, a ima ih puno besplatnih, i ne iskoristite stari telefon kao portabilan kućni internet radio.

Navigacija za kola ili pešačenje

Napunite tu staru bateriju, isključite sve veze kako bi što duže trajala i krenite u obilazak i na put koristeći, recimo, potpuno besplatne oflajn Nokia HERE mape sa nnavigacijom na srpskom jeziku.

Daljinski upravljač

Ukoliko telefon ima Infrared eto zgodnog načina da sa nekom od besplatnih aplikacija kontrolišete mnoge uređaje u kući. Dodatni daljinski nikad nije višak ;)

Knjiga recepata

Preuzmite besplatne aplikacije za kuvanje i spremite neko novo jelo ili digitalizujte bazu svojih recepata koji vam se povlače razbacani po fiokama na papirima.

Elektronski čitač knjiga

Zatamite ekran, prebacite ga u "obrnut" mod prikaza i počitajte kako da čitate nove i stare knjige besplatno na svom starom (ali i novom telefonu).

Dečija igračka

Mlađe ili nešto starije, detetu će se sigurno dopasti ovaj "poklon". Ne zaboravite pre toga, ako detetu dajete da koristi telefon da bi igralo igre, aktivirate kids mode, ograničite vreme upotrebe i zaključate sve što bi, eventualno, bilo štetno po njega.

Dali smo vam 14 načina kako da starom telefonu udahnete novi život, čekamo vaše predloge u komentarima i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.