Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da date pravi kompliment

Živimo u doba usmjerenosti samo na sebe, što se vidi po raznim aspektima, pa i načinu na koji dajemo komplimente.

Umjesto da tada u centar stavimo drugu osobu i dalje se sve vrti oko nas. I to je najveća greška u davanju komplimenata, tvrde stručnjaci za bonton i otkrivaju jednostavan trik, koji ubuduće treba da primijenite ako želite da pohvalite nekoga.

Na primjer, ako želite da pohvalite nečiji izgled i kažete "odlična je haljina, obožavam tu boju", kompliment >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << će djelovati neumjesno. Zahvaljivanje na gostoprimstvu, uz opasku da smo se odlično proveli, zvuči nešto bolje, ali takođe je riječ o egocentričnom komentaru. Najbolje je da kažete "divno ti stoji ta haljina jer ti ističe oči", a u drugom slučaju "sjajna si domaćica, činiš da se gosti osećaju posebno".

(NN, novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.