Kako će sada Kolinda da deli deci Kraš čokoladice kad su 10 odsto srpske?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će sada Kolinda da deli deci Kraš čokoladice kad su 10 odsto srpske?!

Kako trenutno stoje stvari sa prodajom akcija hrvatskog konditorskog giganta "Kraš", hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, uskoro bi se mogla naći "u problemu". 

Naime, baš kao prava bomba regionom je juče odjeknula vest da je Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, holding kompanija u stopostotnom vlasništvu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, osnovana 2000. na Kipru, ovog ponedeljka putem kastodi računa RBA Austrija preuzela deset odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasništva Kraša.

Ovu vest objavila je Zagrebačka berza i time potvrdila nezvanične informacije koje već nekoliko dana "drmaju" hrvatsku javnost.

pic.twitter.com/xDCN64xDV7

— Kristian Lajšić (@KICZO) December 7, 2016

Hrvatski mediji masovno su preneli da je Šaranović kupio veliki broj deonica u kompaniji Kraš, kao i da je kupovina akcija na Zagrebačkoj berzi obavljana sa kastodi računa Rajfajzen banke Austrija.

Kako je "Kraš" već dugo gotovo hrvatski brend i nešto po čemu tvrde da su nadaleko poznati, naročito kada su u pitanju čuvene Krašove bajadere, postavlja se pitanje šta će hrvatska predsednica deliti deci za "Dan branitelja" kada nema više čiste hrvatske čokolade?

#cokolinda :D pic.twitter.com/YoTlmrQ3Tt

— Neba Ilic (@Nebra80) December 12, 2016

Hrvatska predsednica sigurno će se naći u problemu jer je pored prevanja Tompsonovih pesama, poznata po stavu i skandalu koji je napravila kada se izvinjavala zbog toga što je deci u Hrvatskoj podelila čokoladice srpskog proizvođača.

Setimo se samo kako je izgledao skandal koji je pre dve godine napravila Kolinda.

#čokolinda #rijekakarneval pic.twitter.com/QxZpewty2W

— Alertify (@Sandra_Ri051) February 26, 2017

Predsednica Kolinda delila je deci tokom proslave Dana dubrovačkih branitelja "srpske čokoladice i svoju sliku", pisali su tada o skandalu hrvatski mediji.

U čitavu priču umešao se i jedan roditelj, potpuno zgranut onim što ih je zadesilo:

- Morao sam ovo staviti da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njenu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo! - naveo je ovaj rezignirani roditelj na svom Fejsbuku.

Hrvatska javnost tih dana iz časa u čas obaveštavala je o neviđenom skandalu i strašnoj "uvredi" koju je Kolinda nanela svom narodu srpskim čokoladicama. Podjednako potresena, ubrzo se oglasila i sama predsednica.

Izjavila je tada da je izuzetno razočarana jer su se u paketićima koje je delila deci u Dubrovniku našle srpske čokoladice, i najavila da će se zbog toga izviniti roditeljima i poslati hrvatske proizvode. Svoju strašnu pogrešku opravdala je činjenicom da su paketići spremani u Vukovaru.

Ova njena izjava i izvinjenje, kao i čitava farsa oko događaja nazvanog "čokolinda", danima su bili u centru pažnje korisnika društvenih mreža koji su se baš dobro zabavljali podstaknuti ovim slučajem.

Javnost se smirila, a Kolinda sprala sa sebe ljagu zvanu srpski slatkiš.

Sada, kada je "Kraš" oko 10 odsto srpski, kada u nekada čistoj hrvatskoj čokoladi danas ima i malo srpskog šećera, Kolinda bi se ponovo mogla naći u problemu.

Ostaje da vidimo kako će se ovoga puta ponašati zbog toga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.