Kakav je to jad i čemer?! Dodik isprozivao Šmita i Pistorijusa, podsetio na tragičnu poiitiku Nemačke u BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2024, 10:40

"Kakav je to jad i čemer?!" Dodik isprozivao Šmita i Pistorijusa, podsetio na tragičnu poiitiku Nemačke u BiH

Dodik je upitao i koliko Nemačka poštuje BiH, kada više veruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti.

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da će Kristijan Šmit, kojeg je posetio nemački ministar odbrane, Boris Pistorijus, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada više u BiH.

- Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Nemačke o stanju u BiH informiše čovek koji se lažno predstavlja - >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Какав је то јад и чемер када министра одбране Њемачке о стању у БиХ информише човјек који се лажно представља?

Јуче је њемачки министар одбране посјетио њемачког туристу у канцеларијама ОХР-а и изјавио како је захваљујући њему могао више и боље да се упозна са БиХ.

Можда ће…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) February 7, 2024

Dodik je naveo da je juče nemački ministar odbrane posetio nemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je "zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH".

- Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Šmit iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Nemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske - napomenuo je Dodik.

- Sećanja na prošlost i nemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva - rekao je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.