Kakav PREOKRET u politici Zapada! Rušenje Asada više nije PRIORITET?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2017, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav PREOKRET u politici Zapada! Rušenje Asada više nije PRIORITET?!

Prioritet terorizam

Smenjivanje sirijskog predsednika Bašara el Asada nije više prioritet u rešavanju sirijske krize i neophodno je fokusirati se na borbu protiv terorizma, izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je u intervjuu za nekoliko evropskih novina, među kojima je i nemački Zidojče cajtung, kazao da smenjivanje Asada nije više preduslov ni za šta, jer ne vidi ko bi mogao da ga zameni na mestu predsednika, prenosi Tas s.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozvao na pravljenje novog plana za Siriju, kojem će prioritet biti borba protiv terorizma.

- Oni su naši neprijatelji - rekao je predsednik Francuske i naveo da je u toj borbi neophodna saradnja, posebno sa Rusijom.

Istovremeno, francuski predsednik je kazao da je za njega upotreba hemijskog oružja "crvena linija", kao i da je Francuska spremna, u slučaju da do toga dođe, da se umeša i izvrši vazdušne napade, čak i bez podrške SAD.

- Ukoliko postoje dokazi da je došlo do upotrebe hemijskog oružja, a znamo odakle dolazi to oružje, Francuska će odgovoriti vazdušnim napadima, kako bi uništila skladišta -  rekao je Makron.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.