Kairo: Policija rasterala studente

Izvor: B92, 12.Jan.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kairo: Policija rasterala studente

Kairo -- Egipatska policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala studente koji su protestovali kako bi izrazili podršku svrgnutom predsedniku Mohamedu Morsiju.

Policija je tokom sukoba sa studentima ispred univerziteta Al Azar i Ain Šams uhapsila 19 osoba, medju kojima i četiri žene, saopštili su bezbednosni zvaničnici.

Protesti pristalica Morsija i Muslimanske braće usledili su u trenutku kada se egipatske vlasti pripremaju za referndum o ustavu, koji bi trebalo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude održan u utorak i sredu, javio je AFP.

Kako dodaje francuska agencija, referendum će predstavljati i svojevrstan test popularnosti šefa egipatske armije, generala Abdela Fataha al Sisija, koji je rukovodio Morsijevim svrgavanjem.

Sisi je u subotu pozvao gradjane da se masovno odazovu na referendumu sledeće nedelje.

Prema mišljenju analitičara, privremene egipatske vlasti se nadaju da bi masovno potvrdjivanje novog ustava omogućilo Sisiju da učestvuje na predsedničkim izborima.

Sisi je u subotu rekao da će se kandidovati na izborima ukoliko to narod od njega bude zatražio, objavio je list "Al Ahram".

Prema navodima vojske, tokom referenduma, oko 30.000 glasačkih mesta obezbedjivaće oko 160.000 pripadnika egipatske armije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.