Kadirov najavio pad?

Izvor: B92, 01.Jul.2022, 17:52

Kadirov najavio pad?

Borci specijalne jedinice "Ahmat" iz Čečenije i drugog korpusa Narodne milicije LNR prišli su gradu Novodružesku, izjavio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

Prema njegovim rečima, njihove snage rade na opkoljavanju ukrajinske vojske kako bi izvršili pritisak na Lisičansk, preneo je Sputnjik.

Inače, Novodružesk se nalazi osam kilometara od Lisičanska.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da su ruske snage ušle u Lisičansk, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinska vojska trpi velike gubitke na području grada, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako se navodi, Oružane snage Rusije nastavljaju uspešnu ofanzivu u području Lisičanska.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom, u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.