Kada muškarac najčešće beži iz braka?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2015, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada muškarac najčešće beži iz braka?

Kad se žena razboli, tad sazna ko su joj pravi prijatelji, ali i da li ih muž voli i da li je spreman da ispoštuje zavet dat na početku braka - "i u dobru i u zlu"...

Prema novom istraživanju, većina brakova, tokom kojih se supruga teško razboli, završće se razvodom. Istraživači tvrde da je čak 6 odsto veća verovatnoća da će neki brak propasti, ako se žena razboli. S druge strane, opstanak braka ne zavisi od zdravlja muškarca.

Istraživanje je obuhvatilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 2.701 bračnih parova i pratilo ih punih deset godina. Na početku istraživanja, jedan od partnera morao je da bude star bar 51 godinu

Na kraju istraživanja čak 32 odsto brakova uključenih u istraživanje završilo je razvodom, dok je u 24 odsto brakova jedan od partnera umro.

Razvod se češće javljao u brakovima gde su partneri mlađi, dok je do smrti dolazilo u brakovima gde su partneri bili u poznim godinama.

Dr Amelia Karaker sa Univerziteta u Ajovi, koja je vodila ovo istraživanje, objasnila je da bolest može često da nanese štetu braku, kao i finansijski problemi. Na primer, zdrava žena je uglavnom stub porodice, vodi računa o čistoći, hrani…

A ako se žena teško razboli, njene će obaveze morati da preuzme neko drugi. U takvim slučajevima može da dođe do svađa, pa i razilaženja.

- Postoji velika razlika u tome kada se neko oseća loše i ne može da skuva večeru ili je toliko bolestan da više ne može da se brine o sebi, a ni o partneru. To je nešto što zaista može da promeni dinamiku u braku. Osim toga, ako je žena toliko bolesna da ne može da radi, ona više ne doprinosi finansijskom budžetu porodice - kaže dr Karaker i napominje kako, uz ove probleme, i briga o bolesnom partneru može uticati na raspad braka.

Žene su uglavnom manje zadovoljne pažnjom svojih muževa. Naime, muškarci, posebno oni stariji, ne brinu kako treba o svojoj supruzi.

- Pitanje života ili smrti često izazove čoveka da proceni šta je važno u njegovom ili njenom životu. Moguće je da bolesna žena zaključi kako nije srećna i zadovoljna pažnjom koju ju joj pruža njen suprug i da će radije poslednje dane provesti sama, nego u lošem braku - zaključila je dr Karaker.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.