Kada će se konačno stabilizovati vreme i zašto smo u crvenom?

Izvor: B92, 19.Jun.2020, 07:14

Kada će se konačno stabilizovati vreme i zašto smo u "crvenom"?

Beograd -- U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i malo toplije, na severu i istoku mestimično sa kišom i kratkotrajnim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Takve vremenske prilike očekuju se i posle podne ponegde i na jugozapadu zemlje.

Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 12 do 18 stepeni, najviša dnevna od 24 do 28 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu će biti promenljivo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblačno sa sunčanim periodima i malo toplije. Vetar će biti slab i umeren zapadni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 17 stepeni, najviša dnevna oko 26.

U narednih sedam dana biće promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine koji će posebno biti izraženi početkom sledeće sedmice, kada se lokalno očekuju jaki pljuskovi i obilne padavine.

Stabilizacija vremena očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, kada će biti pretežno sunčano i toplije sa dnevnim temperaturama oko i iznad proseka za ovaj period godine.

Međutim, opasnost vreba od UV zračenja, budući da je većina gradova u Srbiji, sudeći prema podacima objavljenim na sajtu RHMZ-a, u crvenoj zoni opasnosti od tih vrsta zraka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.