Kada će se Izetbegović pokloniti srpskim žrtvama?

Izvor: Mondo, 26.Mar.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će se Izetbegović pokloniti srpskim žrtvama?

Ministar Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, umesto što kritikuje premijera Aleksandra Vučića, trebalo od njega da nauči kako se poštuje svoj narod i žrtve svakog drugog naroda.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Vulin je u Kragujevcu, na otvaranju Centra za fizikalnu medicinu, u Malim Pčelicama, rekao da Izetbegović ne može da govori u ime Bosne i Hercegovine, jer na to, ni po Dejtonskom sporazumu, nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pravo.

Da li je pitao predstavnika srpskog ili hrvatskog naroda u Predsedništvu BiH šta oni misle. Da li govori možda u njihovo ime, upitao je Vulin, dodajući da Izetbegović nastupio kao predstavnik samo jednog dela bošnjačkog naroda.

"Ne razumem kako Izetbegović misli da saradnja bude bolja i da odnosi budu bolji ako će nastupati sa stavovima dela bošnjačkog naroda u ime svih. Dejtonska Bosna nije tako uređena, ona ne daje nijednom pojedincu, čak ni jednom narodu, da govori u ime ostalih naroda", rekao je Vulin.

On je pozvao je Izetbegovića da, ako hoće da govori u ime BiH, odu zajedno u Bratunac da se poklone srpskim žrtvama, i da predstavnik bošnjačkog naroda kaže da to nije učinjeno u ime njegovog naroda.

"Obećavam mu da ću biti sve vreme sa njim i da se, ako poleti jedna kamenica, neću pomeriti i ostaviti svog gosta da ga linčuju i kamenuju, a da je ne budem uz njega", rekao je Vulin.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.