Izvor: B92, 09.Jul.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada će biti vraćeni ambasadori

Beograd -- "Danas" saznaje da bi nova Vlada uskoro mogla da vrati ambasadore u zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova.

Prema saznanjima "Danasa", napušten je prvobitni plan da se ambasadori vrate tek u septembru, posle sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o Kosovu.

Razlog je predstojeća ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, kao i brže dobijanje statusa kandidata za EU.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima nekadašnjeg ambasadora SRJ u Hrvatskoj Milana Simurdića, ambasadore treba vratiti u susedne države, ali i u SAD i u ključne države EU, navodi "Danas".

Međutim, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je za "Politiku" da Srbija mora da pojača diplomatske napore, ali

da u ovom trenutku neće biti vraćeni ambasadori u zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova.

Jeremić je rekao da će Akcioni plan, odnosno diplomatski pristup Srbije biti "dinamično sagledan i po potrebi menjan" i da je cilj "optimizacija resursa i učinaka".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jeremić: Ambasadore za sada ne vraćamo

Izvor: Mondo, 09.Jul.2008

Šef srpske diplomatije izjavio da u ovom trenutku neće biti vraćeni ambasadori u zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova. Sada je potrebno razgovarati o rekonfiguraciji UNMIK-a i o tome da nova Vlada Srbije što pre nasatvi dijalog sa UN

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.