Kad tim SZO uđe u Vuhan...

Izvor: B92, 12.Jan.2021, 09:52

Kad tim SZO uđe u Vuhan...

Ženeva -- Kada misija Svetske zdravstvene organizacije u četvrtak bude stigla u Kinu, njen zadatak neće biti da upire prstom i optužuje, kažu iz SZO.

Kako je objašnjeno, cilj te misije je da naučnici koji budu na tom zadatku posete Vuhan, mesto prvog velikog širenja koronavirusa ,i razgovaraju sa kineskim naučnicima koji se bave kovidom 19.

Kako ukazuju eksperti SZO, njihova pažnja će biti usmerena na analizu događaja tokom kojih je virus sa životinja prešao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ljude, a ne na ono što je zahtevao američki predsednik Donald Tramp i neki njegovi savaznici - da se zvanični Peking optuži za pandemiju koronavirusa, preneo je Rojters.

Portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan naveo je da će tim stručnjaka u četvrtak iz Singapura poleteti za Vuhan, ali detalje posete nisu saopštili ni on, ni Nacionalna zdravstvena komisija.

Poseta se očekuje mesecima, a šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus prošle nedelje je izrazio nezadovoljstvo zato što je trebalo toliko vremena da ona bude realizovana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.