Kad su jedine želje soba i topla jakna

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad su jedine želje soba i topla jakna

Nevenka Vučetić iz Vrbića kod Krupnja nedavno se obratila Dopisništvu iz Loznice i ukazala na teške uslove u kojima živi sa troje dece. Iako se bave poljoprivredom nemaju kome da prodaju svoje proizvode.
Dom Vučetića na prvi pogled izgleda kao pravo seosko gazdinstvo – veliko dvorište, kuća, voćnjak i štale. Ali imanje i stoka, kažu, malo vrede kada ono što proizvedete nemate kome da prodate.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Imam i kravu i tele, ne mogu sir da prodam. Ne idem nigde, imamo kokoške i jaja da prodam, daleko mi je sve", isrpičala je Nevenka Vučetić iz Vrbića.
"Meni nije teško da pomažem roditeljima da se ne muče, hranim ovce, krave, koze", kaže Ljubomir Vučetić.
Nemaštinu i loše životne uslove najteže podnosi dvanaestogodišnja Milojka. Skromna, tiha i povučena teško govori o onome što je muči. Želela bi da ima topao krevet i bolju kuću.
Drugarice joj ne dolaze, zbog čega joj je posle škole jedina razonoda mlađi brat Stefan. On ima slične želje.
"Voleo bih da imam sobu i toplu jaknu", kaže Stefan Vučetić.
Da su drugačiji uslovi na selu, kažu, svojim radom i sami bi mogli da zarade i opstanu, a ovako će, ukoliko im se prilika ukaže, odmah posle završetka škole potražiti bolju priliku, daleko od nemaštine i rodnog Vrbića.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.