Kad, šta i kako radi za 8. januar: Spisak radnog vremena za prodavnice, institucije, tržne centre

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 11:48

Kad, šta i kako radi za 8. januar: Spisak radnog vremena za prodavnice, institucije, tržne centre

Detaljan spisak

Vlada Republike Srbije usvojila je zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u našoj zemlji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića. Javne institucije su uglavnom revidirale radno vreme 8. januara, dok će prodavnice raditi.

Radno vreme 8. januara pošti, tržnih centara i supermarketa je izmenjeno, kao i javnih institucija, dok će privatnici uglavnom raditi.

Vrtići u Beogradu, u ponedeljak, 8. januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neće raditi. Prama zaključku Vlade Republike Srbije, drugi dan Božića, odnosno 8. januar neradan je dan.

Svi prodajni objekti Univerexporta imaće regularno radno vreme 8. januara. Takođe, Lidl će raditi po redovno planiranom radnom vremenu, tako da neće biti izmena u radu za 8. januar.

Kako saznajemo, Roda i idea prodavnice rade prema redovnom radnom vremenu u ponedeljak.

Što se tiče Pošte Srbije radno vreme 8. januara definisano je na jučerašnjem kolegijumu te je donesena odluka da će na taj dan raditi samo dežurne pošte.

"Na jučerašnjem Kolegijumu direktora Preduzeća, nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević doneo je odluku da ponedeljak, 8. januar, prema preporuci Vlade Republike Srbije bude neradan dan. Prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar) radiće samo dežurne pošte".

Tržni centar Ušće imaće normalno radno vreme 8. januara, od 10 do 22 časa.

JKP „Parking servis“ neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 8. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Bulevaru Milutina Milankovića 134g.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od utorka, 9. januara, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Kako je objavljeno sve zelene pijace će 8. januara raditi skraćeno od 06 do 14 časova. Preciznije radno vreme 8. januara zelenih pijaca pogledajte u nastavku:

U ponedeljak, drugog dana Božića, na svim linijama koje saobraćaju u okviru ITS-a biće primenjeni nedeljni redovi vožnje.

Pink taksi će u ponedeljak, 8. januara, naplaćivati svoje usluge po drugoj tarifi.

Pojedine banke neće raditi u ponedeljak, 8. januara, dok će biti otvorene ekspoziture banaka u tržnim centrima.

Za sada je stiglo samo zvanično obaveštenje nekoliko banaka.

"8.01.2024. biće neradan dan izuzev ekspoziture Delta City, koja radi u skladu sa radnim vremenom Tržnog centra od 10-22h i ekspoziture Sava Centar koji radi skraćeno od 10-14h", navodi se na sajtu NLB Komercijalne banke.

Takođe, Rajfajzn banka je obavestila da u ponedeljak neće raditi ekspoziture, osim onih u tržnim centrima.

Izvor: Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.