Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad jedeš masno, ne možeš da misliš

Masnoćama bogata hrana koja se svakodnevno jede nepovoljno deluje ne samo na telo, već i na ljudski mozak, tvrde naučnici sa Oksforda.

Istovremeno smanjuje fizičku izdržljivost, ali i sposobnost razmišljanja. Mozak se opušta, pronicljivost opada, a osećaj malaksalosti, razdražljivosti ili usporenosti postaje sve prisutniji.

- Kada se unosi kalorična hrana neurotransmiteri zaduženi za prenos informacija mozgu, govore da mozak treba da se odmara, jer je vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izobilja. Zbog takve situacije instinkti za preživljavanje se na određeno vreme isključuju, pa tako i moć razmišljanja - objašnjava dr Alan Merion Dejvis, jedan od članova istraživačkog tima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.