Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2024, 16:28

Kad ispašta seljak, ispaštaju i kupci: Gosti N1 o „alarmantnoj“ situaciji u poljoprivredi

Za pet godina poljoprivredno zemljište smanjeno za više od petine. Broj gazdinstava opao je za 10 odsto. Ako se ovaj trend nastavi, zavisićemo od uvoza hrane. Agroekonomista Milan Prostran smatra da se veliki deo tog zemljišta izgubio kroz infrastrukturne poslove, dok poljoprivrednik Saša Tomas ukazuje da je situacija alarmantna.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Poljoprivrednika i zemljišta sve manje: Stručnjaci upozoravaju – ako se trend nastavi, zavisićemo od uvoza

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Feb.2024

Prvi objavljeni podaci popisa poljoprivrede pokazuju zabrinjavajuće trendove u ovoj oblasti. Za pet godina poljoprivredno zemljište smanjeno za više od petine, a broj gazdinstava opao za 10 odsto. Ako se ovaj trend nastavi, zavisićemo od uvoza hrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.