Izvor: Blic, 01.Avg.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad glupost izbija iz svake reči

Nemoralne misije - Vreme tranzicije biće zapamćeno ne samo kao nemilosrdno brutalno, već i kao nemoralno. Kako se drugačije mogu opisati misije onih direktora koji su dovedeni da ugase firme, a ne da im pomognu u uspešnom poslovanju ili da ih izbave iz krize.

Zamislite samo zaposlene koji se na jednoj strani upinju iz petnih žila da smisle nešto korisno kako bi preduzeće opstalo, a na drugoj rukovodioca koga interesuje nešto sasvim drugo: kako da se ratosilja poverene mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << firme. Kada bi to bar javno priznao. Ali ne. On se pretvara da tobože pažljivo sluša predloge za unapređenje proizvodnje, dok krišom gleda na sat. Vreme zbog koga je doveden brzo mu ističe. Ni Kafki to ne bi palo na pamet.

Kojim jezikom govore - Da nema televizije, nikada ne bismo saznali da mnogi zvaničnici nisu sposobni da opišu stanje o kome govore. Nedavno smo, tako, čuli jednu gospođu koja, umesto da kaže kako su nadošle vode srušile most, izjavljuje da „most nije u funkciji".

Čovek se čudom čudi zašto se nešto, sasvim jednostavno, iskazuje na komplikovani i enigmatični način. Otkuda uopšte potreba za takvim jezikom koji se u svakodnevnom životu nikada ne koristi? Da li možda otuda što oni koji za njim posežu sami sebi izgledaju važniji?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.