Kad diktator igra golf: Rupa iz prve, uprkos vetru...

Izvor: B92, 27.Okt.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad diktator igra golf: "Rupa iz prve, uprkos vetru..."

Turkmenistanski predsednik Gurbanguli Berdimuhamedov otvorio je teren za golf u svojoj zemlji i odmah, naravno, pogodio rupu iz prve sa 75 metara.

Tako barem javlja turkmenistanska državna televizija, a prenosi britanski “Gardijan“ koji Berdimuhamedova oslovljava sa "diktator"

Inače, Berdimuhamedov ima jedan od najvećih ličnih kultova na svetu i često ga porede sa severnokorejskim lideroma.

On je sa legendom golfa Džekom Niklaom otvorio golf teren >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nedaleko od glavnog grada Ašhabada.

“Lider naše nacio pogodio je rupu sa 75 metara uprskog vetrovitim uslovima“, javila je državna televizija, ali nije i prikazala snimak tog pogotka.

Ipak, objavljen je snimak kako Berdimuhamedov udara lopticu, nakon čega dobija aplauz publike sačinjene od diplomata i državnih zvaničnika, a tu je bio i Džek Niklao čija kompanija pravi terene za golf širom sveta.

Niklao je inače imao i niz ličnih sastanaka sa predsednikom Turkmenistana i više puta je posetio zemlju.

Berdimuhamedov je bivši zubar, a predsednik Turkmenistana je od 2006. godine. Više puta je optuživan za kršenje ljudskih prava, Turkmenistan je jedna od najzatvorenijih zemalja na svetu, a on ima zlatnu statuu na konju u centru glavnog grada.

“Gardijan“ piše da ga najviše porede sa bivšim severnokorejskim liderom Kim Džong Ilom koji je takođe, prema javljanju severnokorejske državne televizije, jednom pogodio „neverovatan udarac na otvaranju golf terena u Pjongjangu“.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.