Kad Voker i Sandulović diskutuju o Račku i znaju krivce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2020, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad Voker i Sandulović diskutuju o Račku i "znaju" krivce

Tribina "Nećemo zaboraviti Račak" u Prištini bila je danas prilika da bivši ambasador OEBS Vilijam Voker još jednom optuži Srbiju za masakr nad, navodno, albanskim civilima, a za predsednika Republikanske partije Nikole Sandulovića da optuži vlasti svoje zemlje da su ponovo počinile taj zločin time što nipodaštavaju ono što se tamo dogodilo prema Vokerovom izveštaju od pre dve decenije.

Voker je inače rekao da nije došao u Prištinu da bi dokazivao da Račak nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << laž, a povodom komentara predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je on, Voker, običan lažov - kaže da "kada sluša Vučića, kao da ponovo sluša Slobodana Miloševića".

"Račak se dogodio, svet zna za to, svet je reagovao", rekao je Voker i sa zadovoljstvom konstatovao:

"Sada imamo novu državu koja se zove Republika Kosovo".

"Za mene je ovo veoma dobar rezultat nakon događaja u Račku. Sada imamo dve zemlje, dva društva koji mogu da žive zajedno u miru ako započnu da razgovaraju međusobno, ako dele političku veru i ova dva čoveka iz ove dve stranke predstavljaju taj pozitivan rezultat", rekao je Voker, pokazujući na druga dva učesnika tribine - Sandulovića i njegovog kolegu, lidera republikanaca tzv. Kosova, Fatona Kurtija.

Sandulović je rekao da su vlasti u Srbiji počinile zločin u Račku ponovo, time što su sa nipodaštavanjem govorili o tom događaju od pre dvadeset godina.

"Srbija mora da prihvati svoje greške, mora da osudi zločince koje su počinili zlo, Srbija i Kosovo moraju da nađu modus za mir. Ono što koči taj mir i rešenje je Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Vojislav Šešelj i sve one zaostavštine iz Miloševićevog sistema", rekao je Sandulović.

On je sa tribine poručio da njih trojica, on, Voker i Kurti, imaju rešenje za uspostavljanje mira između Kosova i Srbije, ali nije ulazio u detalje tog "rešenja".

Ali je ubeđen, kako je rekao, da će Srbija pokazati drugačiju sliku o sebi kada bude "pao" Aleksandar Vučić, a da će njegovo, Sandulovićevo političko delovanje "ostaviti trag za buduće generacije da bi mogle živeti u miru".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.