Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin sa predstavnicima Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predstavnici Skupštine Srbije sastali su se danas u Domu Narodne skupštine sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Jelkom Kacinom, saopšteno je iz skupštine.

Nakon sastanaka sa potpredsednicom skupštine Gordanom Čomić i predsednikom Poslaničke grupe Liberalno-demokratske partije Čedomirom Jovanovićem, izvestilac Kacin imao je nekoliko odvojenih susreta.

Sastao se sa narodnim poslanikom Petrom Kuntićem, predsednikom Poslaničke grupe manjina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Balintom Pastorom, zamenikom predsednika Poslaničke grupe manjina Bajramom Omeragićem i narodnim poslanikom Esadom Džudževićem, kao i sa narodnim poslanicima Mehom Omerovićem i Rizom Halimijem, navedeno je u saopštenju.

Tokom susreta sa Kacinom. Kuntić rekao je da ima određenog napretka u pogledu položaja nacionalnih manjina u Vojvodini.

U ime Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, Kuntić je ocenio da ima pomaka i u zastupljenosti pripadnika hrvatske manjine u državnim institucijama.

Predsednik Poslaničke grupe manjina Pastor, zamenik predsednika Poslaničke grupe manjina Omeragić i poslanici DŽudžević, Omerović i Halimi, razgovarali su sa Kacinom o napretku u ostvarivanju prava nacionalnih manjina u Vojvodini, Sandžaku i na jugu Srbije.

Predstavnici stranaka nacionalnih manjina u Narodnoj skupšptini složili su se u oceni da je za dalje poboljšanje položaja nacionalnih manjina u Srbiji potrebno što pre doneti zakon o nacionalnim savetima.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji, kao i o regionalnoj i prekograničnoj saradnji koja otvara put ekonomskom razvoju, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.