Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2016, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul: Bomba na raskrsnci blizu ambsade SAD i Vrhovnog suda

KABUL - Najmanje dvije osobe su povrijeđene danas u eksploziji bombe u centru Kabula na raskrnici između američke ambasade i Vrhovnog suda Avganistana.

Načelnik policijskog sektora za borbu protiv kriminala Faredon Obiadi rekao je da je jedan od dvojice povređenih vojni oficir, prenosi AP.

On je precizirao da je takozvana "lepljiva bomba" bila fiksirana za automobil koji je izazvao eksploziju.

Nijedna grupa preuzela odgovornost za ovaj bombaški napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ali su Talibani pojačali napade širom Avganistana.

Vlasti su danas potvrdile da su Talibani preuzeli policijski štab u Dahna Gori, u sjevernoj pokrajini Baglan.

Još nije poznato koliko je žrtava bilo u Baglanu dok je, po tvrdnjama Talibana veliki broj ubijenih i zarobljenih policajaca.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSPLOZIJA U BLIZINI AMERIČKE AMBASADE: Bombaški napad u Avganistanu

Izvor: Telegraf.rs, 15.Avg.2016

Eksplozivna naprava detonirana je jutros u Kabulu u Avganistanu, na raskrnici između američke ambasade i Vrhovnog suda, a nekoliko osoba je povređeno, javljaju mediji...Jedan od povređenih je oficir Vojske Avganistana, prenosi AP...Eksploziju je izazvala takozvana "lepljiva bomba", koja je bila...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.