Ka Beogradu stiže još 20 kilometara leda

Izvor: S media, 20.Feb.2012, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ka Beogradu stiže još 20 kilometara leda

U Beogradu je najkritičnije područje oko hotela Jugoslavija i na Zemunskom keju, gde je juče udarom leda uništena marina Nautičkog kluba Zemun, havarisano više od 100 čamaca i oštećeno 80 odsto splavova.

- Tri broda potiskivača leda, “Aleksandar”, “Topola” i “Kaplar” koje su angažovale “Beogradvode”, nastavljau da razbijaju led na desnoj obali kod hotela Jugoslavija, gde je najkritičnije. Razbijanjem leda ti brodovi otvaraju put za led koji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će Dunavom kako se očekuje doći do Beograda do kraja dana - navele su “Beogradvode”.

Da bi se razbijanje leda nastavilo, bilo je neophodno da se na rekama najpre ponovo uspostavi takozvani ledostaj što se i dogodilo sinoć oko 20 sati.

Naknada štete samo za kasko osigurane čamce

Lavina odnela tri života, osmoro ljudi nestalo

Krenuo led na Dunavu- potonuo splav kod Zemunskog keja (VIDEO)

- Zahvaljujući angažovanju ekipa “Beogradvoda” i potiskivača, sprečene su rizične situacije vezane za beogradske mostove i smanjene mnogo veće posledice od onih koje su se juče dogodile u razarajućem naletu santi leda na Dunavu - navele su Beogradvode.

Ekipe Službe za hitne intervencije Beogradvode na Zemunskom keju pružaju pomoć vlasnicima splavova.

- Izuzetno je važno što se uspelo da svi splavovi ostanu uz obalu, kao i to što je nedavno obnovljena obaloutvrda između restorana “Šaran” i “Venecija”, skrenula veliku količinu leda van rukavca, čime je sprečena katastrofa velikih razmera. Da obnovom i izgradnjom zabrana na Zemunskom keju ovo nije sprečeno, led bi odneo sve splavove, pa i sam restoran “Venecija” - navele su “Beogradvode”.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.