KVADRAT 1.550 EVRA: Dijaspora razgrabila stanove u Belvilu

Izvor: Kurir, 06.Sep.2013, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KVADRAT 1.550 EVRA: Dijaspora razgrabila stanove u Belvilu

Od gotovo 1.900 stanova, koliko ih ima u Bloku 67, i dalje je prazno oko deset odsto

BEOGRAD - Žitelji naselja koje je gostilo mlade svetske sportiste, posle četiri godine još traži nove stanare.

Od gotovo 1.900 stanova, koliko ih ima u Bloku 67, i dalje je prazno oko deset odsto.

Uprava "Belvila" kaže da je ovo leto bilo izrazito uspešno kada je prodaja nekretnina u ovom novobeogradskom delu u pitanju. Kvadrate, koji staju od 1.550 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u poslednje vreme najviše su pazarili naši ljudi koji žive u inostranstvu.

Neke od 9.000 učesnika letnje Univerzijade 2009. godine u prestonici, sada je u "Belvilu" zamenilo oko 3.500 stanara, koji su pazarili stanove u ovom naselju.

Žitelji "Belvila" uskoro će dobiti i "ultramoderni" vrtić u sklopu svog naselja. Ovo će biti najsavremenije obdanište u Beogradu, sa centralnim video-nadzorom, kompjuterizovanim sistemima ventilacije i klimatizacije, uz korišćenje solarnih panela postavljenih na krovu.

"Ceo blok je zaživeo, pogotovo ovog leta kada smo imali veliki broj kupaca koji su stanove platili gotovinom. Prodali smo 1.700 stanova, a iznajmljeno je 250 prodajnih objekata. Ostalo je još 25 odsto praznih lokala. Na prvim spratovima su stanovi dvostruke namene, pa su tu mahom smeštene firme, poput advokatskih i drugih administrativnih kancelarija", kaže Miloš Stanojević, prvi čovek "Belvila".

Najmanji stanovi koji su preostali imaju 41 kvadrat, dok je kvadratura najprostranijih koji su i dalje na berzi nekretnina - 125.

Prema rečima Stanojevića, građani koji se odluče da se usele u Blok 67, u svom naselju imaju gotovo sve - banke, auto-kuću i Dom zdravlja.

"Oko 100 radnika brine o održavanju naselja, zelenilu i čišćenju. Prostor je opremljen i sa 150 kamera, a imamo i obezbeđenje. Non-stop radi i kol-centar", dodaju iz "Belvila".

Žitelji najmodernijeg stambenog kompleksa sve ove pogodnosti i plaćaju. One se na njihovom mesečnom računu naplaćuju 0,35 evra po kvadratu. Za najmanji stan, od 40 kvadrata, stanari treba da plate 1.500 dinara svakog meseca. Ipak, ovi troškovi se ne preklapaju sa infostanom, pa tako u svom računu ne plaćaju stavku za iznošenje smeća i održavanje zajedničkih prostorija.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.