KV: Inspekcija naložila uklanjanje spomen obeležja psu

Izvor: B92, 28.Avg.2018, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KV: Inspekcija naložila uklanjanje spomen obeležja psu

Komunalna inspekcija Kraljeva naložila je uklanjanje s javne površine spomen obeležja psu Žući, koji je 17 godina bio miljenik stanara naselja Moše Pijade.

Inspekcija je naložila i eksnumaciju i uklanjanje njegovog leša, iako on nije ni sahranjen na tom mestu.

Rešenje inspekcije od 17. avgusta danas je na spomen obeležju zatekla Danijela Jović iz udruženja Spaske koja je na društvenim mrežama podelila informaciju o rušenju obeležja psu koga je kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navela, čuvala i hranila većina stanovnika naselja Moše Pijade.

Ona je navela da je svesna da nije dozvoljeno praviti spomen obeležje na javnoj površini ali je i dodala da je komunalna inspekcija reagovala po prijavi dvojice penzionera nezadovoljnih podizanjem spomen obeležja psu na zelenoj površini.

U rešenju komunalne inspekcije naloženo je NN licu iz naselja Moše Pijade da u cilju zaštite čistoće na jvnoj površini, zaštiti životne sredine i zdravlja građana na katastarskoj parceli 3337/18 KO Kraljevo, "ukloni (ekshumira) leš psa, ukloni betonski parapet, mermernu spomen ploču i sitan beli kamen i javnu površinu dovede u pređašnje stanje u roku od 24 časa".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.