KURTIJEVA FANTAZIRANJA! Prvo izmisli organizacije, pa im pripiše i članove: Identifikovao 45 osoba koje pripadaju terorističkim grupama

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 12:12

KURTIJEVA FANTAZIRANJA! Prvo izmisli organizacije, pa im pripiše i članove: Identifikovao 45 osoba koje pripadaju "terorističkim grupama"

Oni, po rečima Aljina Kurtija, pripadaju dvema organizacijama koje je Priština prošle nedelje proglasila terorističkim - Civilnoj odbrani i Severnoj brigadi.

Kurti tvrdi da su te osobe učestvovale u nasilnim napadima na vojnike KFOR-a, policiju i novinare, ali i da su koristile oružje, prenosi Ekonomija onlajn.

On je rekao da je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima EU i da je juče razgovarao sa šefom evropske diplomatije Žozepom Boreljom i predstavnikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za dijalog Miroslavom Lajčakom i ponovio tvrdnju da je zainteresovan za deeskalaciju i normalizaciju. 

Vlada u Prištini proglasila je prošle nedelje Civilnu odbranu i Severnu brigadu za terorističke organizacije, a ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija samouprave Dželjalj Svečlja izneo je tvrdnju da je taj potez koordiniran sa međunarodnim partnerima.

  

SAD, misija EU u Prištini, kao i Nemačka, Italija i Francuske potom su saopštile da ta odluka nije doneta u koordinaciji sa njima.

  

Srpska lista je saopštila da je odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da nepostojeće organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim deo plana Kurtijevog režima da stvaranjem izmišljenog, virtuelnog neprijatelja opravda nastavak političkog terora koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu Kosova i Metohije kroz neosnovana hapšenja nevinih Srba, maltretiranje i zastrašivanje građana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.