KURTI UDARIO NA BELU KUĆU, PROGLASIO JE NEPRIJATELJEM: Burno u lažnoj državi nakon najnovije drske igrarije Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 18:09

KURTI UDARIO NA BELU KUĆU, PROGLASIO JE NEPRIJATELJEM: Burno u lažnoj državi nakon najnovije drske igrarije Prištine

Svi su osudili poslednju izjavu Kurtijevog portparola

U lažnoj državi su se danas pojavile oštre reakcije političara na negiranje pravne vaznosti vašingtonskog sporazuma koje je izneo portparol kosovskog premijera Perparim Krieziju.

Bivša ambasadorka tzv. Kosova u UN Vljora Čitaku osudila je izjavu portparola Aljbina Krutija i istakla da taj sporazum ni u kom smislu ne može biti neozbiljna stvar i dečja igra, prenosi portal Ekonomia.

Oglasio se i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednik Demokratskog saveza Ljumir Abdižiku, koji je naveo da je svaki međunarodni sporazum postignut sa SAD obavezujući.

Poslanica Demokratske partije Bljerta Deliju-Kodra rekla je da je Kurti ovim stavovima proglasio Belu kuću za neprijatelja.

Ona je dodala da je time što je osporio pravnu vrednost Vašingtonskog sporazuma Kurti osporio i legitimitet potpisa bivšeg americkog predsednika, prenosi Ekonomia onlajn.

Portparol tzv. vlade Kosova Perparim Krieziju izjavio je juče da Vašingtonski sporazum nema pravnu vrednost jer se parlament u Prištini nije izjasnio o njemu.

On je u intervjuu za Ekonomia onlajn rekao da je sporazum potpisan u Vašingtonu između tzv. Kosova i Srbije nelegitiman, jer ga je potpisala vlada Avdulaha Hotija, koja je, prema njegovim rečima, takođe nelegitimna.

Ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet rekao je ranije da se svi sporazumi, o ZSO kao i Vašingtonski moraju primeniti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.