KURTI PONOVO VREĐA, UCENJUJE I MALTRETIRA SRPSKI NAROD: Posle razgovora sa Amerikancima zatražio NEMOGUĆE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 07:07

KURTI PONOVO VREĐA, UCENJUJE I MALTRETIRA SRPSKI NAROD: Posle razgovora sa Amerikancima zatražio NEMOGUĆE!

Kurti je to objavio nakon razgovora sa američkim zvaničnicima

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uslovio je večeras održavanje novih izbora u opštinama na severu KiM okončanjem, kako je naveo "nasilnih protesta ispred opština na severu" i punom primenom Briselskog sporazuma.

Kurti je to objavio na Tviteru nakon telefonskih razgovora sa zamenikom savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džonatanom Finerom i američkim senatorima Krisom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Marfijem, Pitom Riketsom i Džin Šahin.

- Uklanjanje nasilne rulje ispred zgrada opština i puna primena Briselskog sporazuma je put ka deeskalaciji, do novih izbora - napisao je Kurti.

Always good to talk w/ @ChrisMurphyCT, @SenatorRicketts & @SenatorShaheen. Thanked them for their long-standing support of 🇽🇰.

Removing violent mobs in front of municipality buildings & full implementation of the B. Agreement is the way toward de-escalation until new elections.

— Albin Kurti (@albinkurti) June 1, 2023

Francuska i Nemačka pozvale su danas Beograd i Prištinu da što pre organizuju nove izbore u opštinama na severu KiM u kojima je došlo do tenzija, rekao je danas francuski predsednik Emanuel Makron, nakon razgovora koji su on, nemački kancelar Olaf Šolc i šef evropske dilomatije Žozep Borelj održali sa predsednicima Srbije i tzv. Kosova Aleksandrom Vučićem i Vjosom Osmani na marginama sastanka Evropske političke zajednice u Moldaviji.

Borelj je na Tviteru saopštio da su na sastanku izneta tri zahteva - održavanje novih izbora na severu KiM, obezbeđivanje učešća Srba na njima i započinjanje rada na uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.