KURTI OPET FANTAZIRA: Izneo novu teoriju o napadu na njega u skupštini lažne države!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 17:04

KURTI OPET FANTAZIRA: Izneo novu teoriju o napadu na njega u skupštini lažne države!

Kako kaže, događaj nije bio rezultat bilo kakve provokacije

Predsednik privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas da je napad na tzv. kosovsku skupštinu bio pripremlјen i da se nije dogodio kao rezultat bilo kakve provokacije.

Kurti je kazao da poslanici opozicije na sednici u četvrtak nisu imali razloga da napadaju vladin kabinet, prenosi Ekonomija onlajn.

On je zatražio od poslanika da u skupštini organizuju rasprave >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa argumentima i kontraargumentima za svako pitanje, izrazivši uverenje da je, kako je naveo, "najtemelјniji premijer koji je odgovarao na njihova pitanja".

- Smatram da nije bilo razloga za napad na vladu u skupštini. Oni koji hoće da napadnu traže razlog, a ne nalaze ga. Međutim, postoje stvari koje se možda ne znaju jer nema svedoka i nema snimanja. U ovom slučaju smo imali maksimum snimanja i imali smo mnogo svedoka koji će reći istinu o toj situaciji u kojoj se očigledno nije radilo o provokaciji i kontraprovokaciji, već o pripremlјenom napadu - naveo je Kurti i dodao da nema razloga, za te ružne scene koje su rezultat napada na vlast.

Tokom obraćanja premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u kosovskoj skupštini u četvrtak došlo je do tuče među poslanicima, koja je izbila nakon što je jedan od poslanika polio Kurtija vodom.

Tada je došlo do fizičkog sukoba između ministara u prištinskoj vladi i poslanika opozicije. Na video snimku, vidi se gužva i tuča, kao i pripadnici obezbeđenja koji su velikom brzinom izvukli Kurtija iz sale.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.