KURTI MORA DA PROMENI KURS Grenel poslao poruku nakon nove eskalacije nasilja u lažnoj državi

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 23:06

"KURTI MORA DA PROMENI KURS" Grenel poslao poruku nakon nove eskalacije nasilja u lažnoj državi

Grenel je naglasio da obe strane treba da sprovedu prethodne dogovore, a da SAD moraju da predvode pregovore.

Nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, poručio je danas da na Kosovu i Metohiji mora da prevlada zdrav razum i dodao da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, mora da promeni kurs.

Commonsense must prevail in Kosovo:

-PM Kurti must change course.

-The new >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mayors should work from alternate locations and new elections immediately held with full participation.

-The special police should be withdrawn because it was a unilateral move by PM Kurti.

-The protesters…

— Richard Grenell (@RichardGrenell) June 17, 2023

On je na Tviteru naveo da tzv. kosovska specijalna policija mora da se povuče, jer je to bio "jednostrani potez premijera Kurtija".

Napomenuo je da bi novi gradonačelnici trebalo da rade sa alternativnih lokacija, a momentalno treba održati izbore sa potpunim učešćem svih etničkih grupa.

Grenel je dodao da demonstranti treba da se raziđu, a da svako ko je napao KFOR, tzv. kosovsku policiju ili srpske demonstrante treba da odgovara.

Naglasio je da obe strane treba da sprovedu prethodne dogovore, a da SAD moraju da predvode pregovore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.