KURTI KAO PINOKIO: Prozivke zbog ZSO ne prestaju, opozicija poziva na proteste - transparenti svuda po Prištini (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2023, 13:50

KURTI KAO PINOKIO: Prozivke zbog ZSO ne prestaju, opozicija poziva na proteste - transparenti svuda po Prištini (FOTO)

Čitava njegova opoziciona borba se svodila na otpor dijalogu sa Srbijom.

Socijaldemokratska partija Kosova najavila je danas protest protiv dogovora u Ohridu, postavivši fotografiju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa nosem kao u Pinokija.

Povod za postavljanje transparenata je najava protesta protiv formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), zakazan za subotu, 25. mart.

Kako je rekao sekretar Socijaldemokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nol Nuši, dugačak nos je asocijacija na Kurtijeve laži i populizam u vezi sa dijalogom sa Beogradom.

Upravo on je organizovao najveće proteste protiv formiranja ZSO, a danas je prihvatio sporazum u kojem je obavezno njeno formiranje, rekao je Nuši.

On je pozvao na protest sve građane i stranke, ali i pristalice Kurtijevog Pokreta Samoopredeljenje koje je, kako je istakao, Kurti prevario.

Transparenti su postavljeni širom Prištine i pored autoputa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.