KURTI JOŠ JEDNOM ISKULIRAO RAMU: Lažni premijer neće na sastanak u Tirani

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2023, 09:50

KURTI JOŠ JEDNOM ISKULIRAO RAMU: Lažni premijer neće na sastanak u Tirani

Kurti učestvovati na Samitu Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani, 16. oktobra ove godine. 

Portparol vlade privremenih prištinskih institucija, Perparim Krieziju, izjavio je da Aljbin Kurti neće danas ići na sastanak u Tiranu sa premijerom Albanije, Edijem Ramom, ali će, kako navodi "Reporteri", umesto njega ići zamenik, Besnik Bisljimi

U Tirani se održava neformalni sastanak lidera regiona, kojem prisustvuje i evropski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << komesar za proširenje i susedsku politiku, Oliver Varhelji.

Krieziju je na Fejsbuku naveo da je Kurti pre nedelju dana dobio poziv od Rame za neformalni sastanak sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem, na koji su pozvani i ostali predstavnici Zapadnog Balkana, ali je, prema njegovim rečima, Kurti pre nekoliko meseci za ovaj period potvrdio učešće na konferenciji u Grčkoj. 

- Premijer Kurti je obavestio premijera Ramu da neće moći da ode u ovaj put jer je pre nekoliko meseci potvrdio učešće na konferenciji na Kritu, u Grčkoj, gde je panel za Zapadni Balkan tačno istog dana i u isto vreme - istakao je Krieziju. 

On je dodao da će Kurti učestvovati na Samitu Berlinskog procesa koji će biti održan u Tirani, 16. oktobra ove godine. 

Kurti je tokom nedavne posete Rame KiM odbio da se sa njim sastane, navodeći da bi na to pristao samo u okviru sastanka dve vlade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.