KURTI IZAZVAO ESKALACIJU DA IZBEGNE OBAVEZE: Premijerka Srbije razgovarala sa Stjuartom Pičom

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023, 20:28

"KURTI IZAZVAO ESKALACIJU DA IZBEGNE OBAVEZE": Premijerka Srbije razgovarala sa Stjuartom Pičom

Brnabić je rekla da je sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je danas, komentarišući najnovija dešavanja na severu Kosova i Metohije, da je reč o novoj provokaciji, kako bi premijer tzv. Kosova, Aljbin Kurti, izazvao novu eskalaciju i nov talas nasilja i tako izbegao obaveze iz Briselskog i Ohridskog sporazuma, koje uključuju formiranje Zajednice srpskih opština, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi RTV.

Brnabić je, u izjavi za medije u Londonu apelovala na međunarodne partnere da pomognu Beogradu da sačuva mir i stabilnost i da nastave da insistiraju na implementaciji svih sporazuma.

Ona je rekla da je sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom, razgovarala juče o tome kako da se unapredi situacija u regionu Zapadnog Balkana, a da su se dotakli i teme Kosova.

- I kako možemo da napravimo bolju saradnju u tom smislu i bližu komunikaciju između Velike Britanije i Srbije, a posebno smo se dotakli teme KiM - rekla je Brnabić.

Ona je dodala da je sa Pičom razgovarala i o tome da, "ne samo da Kurti nije implementirao Briselski sporazum", već je, kako je navela, on aktivno radio, "vukao poteze direktno suprotne onome što stoji u Briselskom sporazumu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.