KURTI I ĐILASOVCI KAO ROĐENA BRAĆA!? Politika identična, želja ista: Srbija pod sankcijama, Beograd u plamenu, a srpski narod na kolenima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 17:35

KURTI I ĐILASOVCI KAO ROĐENA BRAĆA!? Politika identična, želja ista: Srbija pod sankcijama, Beograd u plamenu, a srpski narod na kolenima

Srbija protiv nasilja se ni ne trudi da sakrije ove činjenice.

U istoriji će 8. februar biti zabeležen kao dan u kom su se pokazala dva lica Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku državnički se borio za nacionalne interese i opstanak Srba na Kosovu i Metohiji. U isto vreme su opozicionari iz tabora lidera SSP Dragana Đilasa, jasnije nego ikad, pokazali da su zapravo na istom zadatku s Aljbinom Kurtijem, premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privremenih prištinskih institucija.

Razlike među njima gotovo i nema, a sve ide dotle da koriste čak i isti rečnik. Govori srpske opozicije u Evropskom parlamentu, gde je usvojena sramna rezolucija o izborima u Srbiji, kojom se traži i međunarodna istraga oko glasanja, i Kurtija u UN bili su identični. U ovom trenutku, Đilas i Kurti usaglasili su svoju zajedničku agendu, te su počeli da koriste i identične fraze.

Tako je Borko Stefanović, Đilasov stranački zamenik, poručio iz Pariza: "Vučić glumi malog Putina na Balkanu!", a gotovo simultano, lažni premijer Aljbin Kurti rekao je: "Vučić je mali Putin!"

ĐILASOVCI HARMONIZOVALI NAPADE NA VUČIĆA ZAJEDNO SA ALJBINOM KURTIJEM!

Pronađite razliku između napada na Vučića od strane đilasovaca i od strane Aljbina Kurtija:

Borko Stefanović - Đilasov stranački zamenik poručuje iz Pariza: "Vučić glumi malog Putina na Balkanu!"

Aljbin… pic.twitter.com/rDAx3KAJvX

— Detektor laži (@LaziDetektor) February 29, 2024

Dakle, primetno je da i Đilasovci i Kurti koriste identičan rečnik za napade na predsednika Vučića, što i ne treba da čudi jer je Dragan Đilas otvoreno rekao da bi najradije na KiM sarađivao sa Kurtijem.

- Od svih tih (kosovskih stranaka) naprincipijalniji je ovaj gospodin Kurti. On se zalaže za svoje stavove o samoopredeljenju Kosova i zbog toga je bio u zatvoru jako puno godina - rekao je Đilas, koji očigledno smatra da je zalaganje za samoopredeljenje tzv. Kosova hvale vredan stav.

Naime, nakon debakla na izborima, Đilas sada otvoreno hvali najveće srbomrsce poput Šidera, Fon Kramon, pa čak i Aljbina Kurtija, zbog njegovih aktivnosti i robijanja, iako je Kurti, zbog svojih terorističkih i separatističkih aktivnosti, proveo jedno vreme u srpskom zatvoru, a i sada nastavlja da vodi antisrpsku politiku sprovođenja etničkog čišćenja srpskog naroda sa prostora Kosova i Metohije.

- Ja verujem u te ljude, verujem u priču o Evropi, ja verujem a vi te ljude možete da vidite - i Stefana Šeneha, i Šidera, i Violu fon Kramon... - rekao je Đilas za N1, pokazujući ima iste mentore kao i  Aljbin Kurti, tvrdokorne lobiste protiv Srbije.

Da narod ne bi slučajno pomislio da su Đilasovci jaki samo na rečima, članovi njegove stranke Nebojša Zelenović i Biljana Stojković otišli su u Strazbur kako bi od evroparlamentaraca tražili da uvedu sankcije Srbiji! Tamo su ponosno pozirali sa najvećom lobistkinjom nezavisnog Kosova, miljenicom teroriste Aljbina Kurtija i srbomrscem Violom fon Kramon.

Viola fon Kramon je poznata po bezuslovnoj podršci koju pruža lažnom premijeru Kurtiju na putu otimanja Kosova i Metohije, usput kriveći za sve loše naš narod i zemlju, a takođe je i jedna od najglasnijih među onima koji tvrde da su Srbi počinili genocid u Srebrenici.

Prosto je fascinantno da je u kolektivnom osećanju čitavog srpskog naroda Aljbin Kurti neprijatelj, dok je u istvo vreme za "gospdina" Đilasa taj isti neprijatelj srpskog naroda takođe "gospodin" i oličenje dobrog političara. Hajde, u redu je da čovek ima stav i nije ništa u sporno u tome da se Đilas slaže sa Kurtijem, ali kako je moguće da Đilas i njegova ekipa misle da mogu da budu oni koji će srpski narod da vode i predstavljaju na međunarodnoj sceni, ako je njihov sistem vrednosti potpuni antipod onome što je srpsko?

Srbija protiv nasilja Dragana Đilasa i Samoopredeljenje Aljbina Kurtija praktično počivaju na istim, veoma jednostavnim principima. I za Kurtija i Đilasovce, koji su nastupali u EP i pljuvali svoju zemlju – Kosovo je nezavisna država, a tu je i patološka opsednutost i mržnja prema predsedniku Vučiću, jer je i za jedne i za druge nepremostiva prepreka da ostvare svoje podmukle, antisrpske ciljeve. Potkrepljeni podrškom starih srbomrzaca, svako na svoj način, i Kurti i đilasovci bi da ukinu suverenitet Srbije. Od Kurtija je to očekivano, dok je upitno ponašanje opozicionara koji traže međunarodnu istragu protiv svoje zemlje.

Da li srpski narod treba da veruje onima koji bi svetu srpsku zemlju prodali za malo ćara i koji bi za malo beogradske vlasti pristali da uvedu sankcije Rusiji i posvađaju nas sa celim svetom? Da li Srbija treba da padne na kolena, odrekne se decenijskog marljivog rada na poboljšanju kvaliteta života svih svojih građana kako bi Dragan Đilas došao na vlast, a svi se sa gorčinom sećaju kako je izgledalo njegovo upravljanje Beogradom?

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.