KURTI BESAN ZBOG VUČIĆEVE IZJAVE O POVRATKU SRPSKIH SNAGA: Srbija je autokratska, proazijska i militantna država!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2022, 23:30

KURTI BESAN ZBOG VUČIĆEVE IZJAVE O POVRATKU SRPSKIH SNAGA: "Srbija je autokratska, proazijska i militantna država!"

Aljbin Kurti izjavio je večeras da Priština ne želi sukob (a protivpravno je poslao ROSU na sever KiM), ali da će na "agresiju" odgovoriti svom snagom koju ima

On je tako reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija od Kfora tražiti da rasporedi svoje vojne i policijske snage na Kosovo i dodao da će svako neosuđivanje "orkestriranog nasilja" od strane EU i SAD "ohrabriti zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njegovim rečima Srbija već nekoliko dana "preti Kosovu agresijom" i poziva na povratak srpske vojske na Kosovo (i Metohiju), pozivajući se na Rezoluciju 1244 UN.

- Žele dvostuko vraćanje u prošlost. Prvi, povratak u vreme Miloševića i rata. Drugo, da se pitanje Kosova (i Metohije) vrati u UN i što dalje od EU. (Tzv.) Kosovo je evropska, demokratska i proamerička (lažna) država. Sa ovim rukovodstvom koje ima, Srbija je autokratska, proazijska i militantna. Ne želimo sukob, želimo mir i napredak, ali ćemo na agresiju odgovoriti svom snagom koju imamo. Sada kada ni registarske tablice za vozila ni datum izbora ne mogu da se koriste kao izgovor, nelegalne strukture Srbije pretvorene u kriminalne bande otkrile su se - napisao je Kurti na Fejsbuku.

On je dodao da je tzv. "ministar unutrašnjih poslova" lažne države Kosovo Dželjalj Svečlja u kontaktu sa komandantom Kfora i dodao da barikade "maskiranih kriminalaca na severu" treba odmah ukloniti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.