KURŠUMLIJA: RADIKALI I SNS U VLASTI

Izvor: Kurir, 24.Sep.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURŠUMLIJA: RADIKALI I SNS U VLASTI

Održana sednica SO Kuršumlija na kojoj je koalicija SRS, DSS i NS izabrala Opštinsko veće. DS tvrdi da je zasedanje nelegalno

KURŠUMLIJA - Stara ljubav zaborava nema.

Iako Zoran Lakić, predsednik OO SRS i zamenik predsednika opštine Kuršumlija, tvrdi da njegova stranka nema nikakvu saradnju sa SNS, odbornici ove stranke su glasali da se u Opštinsko veće izabere Radovan Raičević, poverenik SNS za Toplički okrug. Inače, SNS je na jučerašnjoj sednici Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dobio jednog odbornika vraćanjem mandata bivšem radikalu Radoljubu Petkoviću.

Poverenik SNS za Kuršumliju Jovica Đinović, koji je na prošloj sednici izabran za člana Upravnog odbora Doma zdravlja, kaže da dosad nisu sarađivali s radikalima jer SNS nije imao odbornike u Skupštini.

Posle nekoliko odlaganja, juče je konačno održana sednica SO Kuršumlija, na kojoj je koalicija SRS, DSS i NS uz pomoć nekoliko novih odbornika izabrala Opštinsko veće. Opozicija, koju predvodi DS, nije prisustvovala zasedanju i tvrdi da je sednica nelegalna.

Vladajuća koalicija nije imala većinu da počne sednicu, ali su, kako nam je rekao predsednik Skupštine Radoljub Vidić (DSS), posle usmenog tumačenja zakona iz Ministarstva za lokalnu samoupravu kvorum dali novi odbornici, kojima su po raznim osnovama Opštinska izborna komisija i administrativna komisija vratile mandate. Dosadašnja praksa bila je da novoizabrani odbornici ne mogu da glasaju za kvorum, što je i razlog da opozicija tvrdi da je sednica nelegalna.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.